BodyMind in Motion

BodyMind in Motion – bewegen vanuit ontspanning

In de wekelijkse lessen BodyMind in Motion staat ontspanning, plezier en pijnvrij bewegen centraal. Er wordt gewerkt vanuit het principe ‘somatisch bewegen’. Het doel is om weer de verbinding te ervaren tussen lichaam en geest, maar ook lichamelijke ruimte en ontspanning . Door weer bewust te leren bewegen, zal je de signalen van je lichaam beter gaan begrijpen. BodyMind in Motion een lichaamsgerichte ervaringsmethode waarbij fysieke en emotionele klachten aangepakt worden door middel van laagdrempelige, speelse, maar zeer effectieve oefeningen.

Tijdens de sessies worden diverse manuele, fysieke en verbale technieken geïntegreerd om tot een belichaamd bewustzijn te komen. Dit houdt in dat je lijfelijk en psychische veranderingen zult ervaren die blokkades en klachten kunnen opheffen. Je verwerft nieuwe kennis en ervaring over jezelf en je persoonlijke processen. Met Bodymind in Motion leer je weer op jezelf en je lijf te vertrouwen, vergroot je je welbevinden en het helpt je in de toekomst effectief te handelen als dat nodig is.

BodyMind in Motion gaat uit van jouw persoonlijke bewegingsvrijheid. Hierdoor zijn de sessies ook geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Denk hierbij aan chronische rug-, nek- en schouderklachten. Het helpt je daarnaast om je beter te ontspannen, beter te slapen, beter te concentreren en je leert de signalen van je lichaam beter te herkennen.

De volgende thema’s vormen de uitgangspunten van de lessen:

  • interne balans
  • externe balans
  • groei en ontwikkeling
  • zelfsturing
  • organisatie