Integrale massage

Wat is Integrale massage?

Integrale massage is een diepgaande massagevorm waarbij niet alleen aandacht wordt geschonken aan de fysieke klacht, maar ook aan jou als geheel. Het gaat daarmee veel verder dan andere massagevormen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende Westerse en Oosterse technieken die ieder hun eigen kwaliteiten hebben. Deze combinatie zorgt ervoor dat de klacht op meerdere niveaus wordt behandeld. Het helpt je daarnaast inzicht te krijgen in mogelijk dieperliggende oorzaken van de klacht. Een integrale massagebehandeling maakt je hiervan bewust.

Voor wie?

Integrale massage kan ingezet worden bij orgaan-, rug-, nek- of schouderklachten, fysieke en mentale overbelasting, hoofdpijn, slapeloosheid, burn-out, concentratieproblemen en oververmoeidheid. Het biedt een goede ondersteuning bij je persoonlijke ontwikkeling, algehele bewustwording en het hervinden van fysieke en emotionele stabiliteit.

Werkwijze

Bij een integrale massage wordt gebruik gemaakt van een combinatie van verschillende massagevormen. Dit bestaat uit:

  • Klassieke massage: werkt stimulerend voor de algehele gezondheid. Met verschillende technieken worden weefsels en spieren weer soepel gemaakt en de weerstand vergroot.
  • Pulsen: het lichaam wordt ritmisch in beweging gebracht waardoor het lichaam kan ontspannen.
  • Stretchen: werkt revitaliserend, activeert de zintuigen en laat vastgezette spanning vrij.
  • Bindweefselmassage: Deze techniek is bij uitstek geschikt voor spanning die zich over een langere periode heeft vastgezet in het lichaam. Het activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
  • Energetische massage: kenmerkt zich door de rustige en contactvolle aandacht die gegeven wordt op specifieke plaatsen op het lichaam. Het brengt de energie in balans en laat deze weer stromen. Het nodigt uit om naar binnen te keren en contact te maken met jezelf op een dieper niveau.